Stomatološka oridinacija DENT-VAF

Svetozara Markovića 56

Beograd

 

Mobilna protetika

Proteze

Kada pacijentu nedostaje mnogo zuba jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza. U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled. Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a među njih spadaju i parcijalne i potpune proteze. Parcijalne proteze se koriste kada pacijentu nedostaje manji broj zuba i one se tada umeću među postojeće zube.

– Izrada BIO DENTAPLAST mobilnih proteza, koje su u boji Vaših zuba, bezmetalne konstrukcije koje se odlikuju savršenom preciznošću, retencijom i lakoćom nošenja.

Totalne zubne proteze

Totalna proteza nadomešta nedostatak zuba kod potpune bezubosti. Preporučuje se samo kao alternativno ekonomično rešenje za saniranje bezube vilice kada ugradnja implantata nije moguća. Baza je izrađena od akrilata, a zubi mogu biti keramički ili akrilatni. Za vreme dok pacijent čeka na svoju protezu, dobija privremene zube.

Zubne proteze na implantatima

Proteze na implantatima kao što i naziv govori, su zubne proteze koje se pričvršćuju na zubne implantate. Zubni implantati se ugrađuju u vilicu i na njih se nadograđuju posebna sidrišta koja kasnije drže zubnu protezu. Ta sidrišta mogu biti u obliku malih kugli ili prečki. Izvrsna osobina proteza na implantatima je da ih lagano možemo skidati zbog čišćenja i higijene, ali isto tako kada ih nosimo sigurno su učvršćene i osećamo se sasvim sigurno dok jedemo ili pričamo.

Pristup svakom pacijentu je individualan. Plan terapije se pravi kako bi bili zadovoljeni svi kriterijumi kako funkcionalni tako i estetski. Osmeh koji kreiramo za Vas postaje Vaš zaštitni znak. Prepoznatljiva prirodnost svakog našeg rada je ono čime se ponosimo.