Stomatološka oridinacija DENT-VAF

Svetozara Markovića 56

Beograd

 

O nama

1990 godine Prim. dr. Predrag Anđelić, prim. dr. sci. Jovan Vojinović i dr Ina Frlan osnivaju Dent VAF. Mladi i stručno ostvareni doktori želeli su da bolje iskoriste svoje znanje. Prvobitno zamišljena kao prevashodno dečija ordinacija, vrlo brzo je prerasla i u ordinaciju za odrasle. Kod nas se godinama vrše sve vrste stomatoloških intervencija, endodonska lečenja zuba, protetsko zbrinjavanje, parodontološke intervencije, oralno hiruški zahvati, ortodontska rešenja ,praktično pokrivamo sve grane stomatologije osim maksilofacijalne hirurgije. Naravno bilo je potrebno nekoliko godina da se sastavi i uigra tim stručnjaka ,da se pokriju sve specijalizacije u stomatologiji. Danas imamo uspešan tim zaposlenih i saradnika i zadovoljni smo što pacijentima možemo pružiti najbolje moguće rešenje.

dent vaf oridinacija beograd

U našoj ordinaciji na jednom mestu možete da obezbedite zdravlje usne duplje kod cele porodice.Najnovija istraživanja pokazuju da izazivači najčešcih oboljenja kao što su karijes i parodontopatija mogu da se prenose sa roditelja na decu i izmedju partnera. Zbog toga je važno da u lečenju i sprečavanju tih bolesti učestvuje cela porodica. Kroz posebne porodične programe pod izuzetno povoljnim uslovima je omogućena preventivna zaštita svih članova porodice kao i lečenje postojećih oboljenja.

A kako je počelo...

Kao prva dečija stomatološka ordinacija, osnivači su imali već dugogodišnje iskustvo kao specijalisti dečje i preventivne stomatologije. "Savremene metode i najkvalitetniji materijali, posebno u protetici, do tada nisu mogli da se masovno primenjuju na postojećoj mreži državnih ustanova, i tek kroz privatnu praksu su postali dostupni svim građanima. Istovremeno, i pored značajnih dostignuća na polju dečje stomatologije u svetu, postojala je izrazila praznina u njihovoj masovnoj primeni kod nas. Zbog toga smo odlučili da napustimo naše državne službe i pružimo mogućnost i malim pacijentima da dobiju adekvatnu uslugu, kakva postoji u najrazvijenijim zemljama. Imali smo dovoljno iskustva za to jer smo bili angažovani u Preventivnom stomatološkom programu Vojvodine koji se odvijao pod rukovodstvom Svetske Zdravstvene organizacije. Postigli smo izuzetne rezultate u smanjenju oboljenja zuba kod dece. Npr. kod trogodišnjaka u Vojvodini je karijes smanjen za skoro 40%. Nažalost, društvo nije imalo razumevanja za dalje sprovodjenje takvog programa" - priseća se dr Anđelić.

Ubrzo se javila potreba za radom sa odraslima. Svakako prvobitno smo bili lekari za odrasle pa se specijalizirali za rad sa decom, sto nam svakako daje prednost u radu i sa odraslima zar ne?

"Zanimljivo je da smo krenuli kao dečja stomatološka ordinacija, ali su se i roditelji zainteresovali za preventivne programe, iz čega su proistekli "porodični stomatološki programi", pa je i ordinacija preimenovana - "za decu i roditelje". U radu sa decom koristimo savremeni psihološki pristup, tako da se ona navikavaju na lekare i ordinaciju, prihvataju je kao mesto gde se mogu i igrati, a kada shvate da je rad bezbolan, onda nema više problema sa njihovim dolaskom.To nam je svakako i prednost u radu sa odraslima." "Primenjujući najsavremenije materijale i metode u praksi, brižljivo smo pratili njihovo ponašanje i prednosti u odnosu na dotadašnje, klasične pristupe - objašnjava prof dr Vojinović - Naše znanje i iskustvo nismo sačuvali samo za sebe, već smo ga prenosili i kolegama. Posebno se ponosimo knjigom "Glas-jonomer cementi u stomatologiji", koja je prvi i dugo jedini udžbenik o savremenim stomatološkim materijalima, koji su doveli do male revolucije u gotovo svim oblastima stomatologije, a posebno u dečjoj."

Kako u radu sa decom tako i sa odraslima,koristimo najsavremenije materijale i tehnike rada. Vremenom smo izašli u susret nasim pacijentima i stečeno i ukazano poverenje potvrdili i u hiruškim granama stomatologije. Izvodimo zahtevne, kompleksne i zaista skupe intervencije kako hiruške tako i protetske radove. Svakako indivaduelizujemo pristup svakom pacijentu. Pratimo svetske trendove ,idemo na edukacije i kurseve kako bi pružili sto bolji tretman.

Dr sci Jovan Vojinović

Dr sci Jovan Vojinović

Profesor dečje i preventivne stomatologije na fakultetima u Pančevu i Banja Luci, diplomirao je 1980 god na stomatološkom fakultetu u Beogradu kao prvi student u istoriji fakulteta sa srednjom ocenom 10,0. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu gde je jedno vreme bio i nastavnik. Usavršavao se i sarađivao sa prestižnim istraživačkim centrima i klinikama u Japanu, USA, Kini, Nemackoj, Finskoj, Francuskoj. Bio je gost predavač na mnogim međunarodnim kongresima u Rusiji, Kini, Poljskoj, Madjarskoj, i brojnim drugim zemljama u regionu i Evropi..Radio je i kao ekspert SZO(WHO) za preventivnu stomatologiju. Rukovodio je preventivnim stomatoloskim programom Vojvodine. Objavio je 15 knjiga iz oblasti decje io preventivne stomatologije i oko 100 naučnih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu.

Primarijus Dr Predrag Anđelić

Primarijus Dr Predrag Anđelić

Diplomirao je 1972 god. na stomatološkom fakultetu u Beogradu, specijalista preventivne i dečje stomatologije od 1984 godine, a primarijat dobio 1988 godine. Saradnik SZO u oblasti integrisanih preventivnih programa i rukovodilac međunarodnih projekata. .Autor tri knjige za postdiplomske studije i velikog broja radova iz preventivne stomatologije. Jedan od koautora postavljanja i vođenja programa ne zaraznih bolesti i preventivnog programa na nivou pokraine Vojvodine koji je kasnije implementiran i u republici Sloveniji. U periodu od 1992-1996 kopredsednik i osnivač PLK (privatna lekarska komora), učestvovao u izradana zakona o lekarskim komorama. Jedan od osnivača BAS_a, balkanskog kongresa stomatologa. Usavršavao se i sarađivao sa prestižnim istraživačkim centrima i klinikama učesnik mnogih kongresa, seminara i edukacija u zemlji i inostranstvu.

Dr Svetlana Blažić

Dr Svetlana Blažić

Specijalista dečje i preventivne stomatologije i autor velikog broja radova iz preventivne stomatologije.

Dr luka Andjelić

Dr luka Andjelić

Diplomirao 2012 godine. Usavršavao svoje znanje na brojnim kongresima, seminarima i kursevima u zemlji i inostranstvu posebno iz oblasti stomatološke protetike i implantologije. Poseban aspekt na protetskim rešenjima za implant sisteme.

Dr Vladan Sretenović

Spec.Dr Vladan Sretenović

Specijalista ortopedije vilica. Diplomirao 2004 godine, specijalizirao 2015 godine na klinici za ortopediju vilice u Beogradu. Usavršavao svoje znanje u zemlji i inostranstvu. Pohadjao i Tweed-ov kurs orodoncije.

dr Jovan Jovanović

Spec.Dr Jovan Jovanović

Specijalista oralne hirurgije. Specijalizirao 2012 godine na klinici za oralnu hirurgiju u Beogradu. Usavršavao svoje znanje u zemlji i inostranstvu. Sertifikovani (licencirani) za implantološka i estetska protetska rešenja od strane BREDENT implant sistema iz Ulma. Učesnik stručnih seminara i edukacija iz oblasti implantologije u Nemačkoj, Sloveniji ,Austriji, BIH i naravno Srbiji.